Leonberger och löwchen – två lejonlika hundar

Välkommen till denna blogg som handlar om hundar, träning, kurser och liknande. Särskilt fokus är det på raserna leonberger och löwchen, två hundraser som inte är särskilt kända. Det är två väldigt trevliga hundraser som passar som sällskapshundar, och här kan du lära dig mer om dem. Här finns information om rasernas historia, vad som är speciellt med dem och hur du kan hitta en kennel som föder upp de olika raserna. Båda raserna är inspirerade av lejon. För leonberger fanns den tanken med i framavlandet av rasen och för löwchen handlar det istället om en lejonklippning som ger rasen sitt speciella utseende. Väldigt mycket skiljer raserna åt, till exempel är det ena en stor hund och det andra en liten.

Träna med din hund

Förutom att vi vill berätta mer om löwchen och leonberger vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att du tränar med din hund – och hur många olika saker det kan innebära. Träning kan vara att hitta på lekar där hunden måste koncentrera sig och tänka, att vara ute och röra på sig tillsammans, eller att gå kurser där du och din hund får utvecklas inom en viss form av träning. Det går också att träna för att tävla tillsammans, till exempel i den populära hundsporten agility med sin hinderbana.

Anledningen till att det är så viktigt att träna med din hund är inte bara att hunden ska hålla sig i form. Den behöver stimulans och utveckling, vilket den kan få genom träning. Dessutom är träning ett av de allra bästa sättet att skapa starka band och en fin relation mellan dig och din hund. När ni tränar tillsammans lär ni också känna varandra och får en chans att börja lita på varandra på allvar. Med träning får ni dessutom en chans att lyckas ihop, vilket alltid gör en relation mer positiv.