Namnet "Skorres" kommer i från boken Barnen Hedenhös åker till Tyskland.  När Hedenhös åkte från Stockholm var de tvungna att passera Skorrarnas land. Skorrarna var ett annat ord för skåningarna och eftersom jag har min kennel i Skåne så tyckte jag att det var ett ganska passande och roligt namn

Skorres-Kennel består av mig Elisabet, min man Stefan, våra två numera utflugna söner, en katt och fyra Leonberger. Vi bor i Nordvästra Skåne, närmare bestämt i Florshult, en halv mil utanför Örkelljunga. 

Vi driver en liten, seriös kennel och vi försöker att inte ha mer än 4-5 hundar. Lagom antal för att hinna med dem alla. Vi har cirka en kull valpar om året. Det är jag som har huvudansvaret för hundarna, men givetvis tycker vi alla om våra fyrbenta vänner.

.

 

I början av 80-talet såg jag en Leonberger och tänkte direkt att en sådan skall jag ha!

1986 var hon äntligen här, Clangulas Nilla, vår första tik. Nilla fick två valpkullar 1989-91. 1990 köpte jag Terr-Leon´s Ruffa från Norge. Ruffa är alltså stamtiken till mina tikar.  För mig är det självklart att avla på friska och sunda hundar, och att följa Leonbergerklubbens avelsrekomendationer. Det innebär bland annat att jag avlar på djur som är fri röntgade fram och bak, fria från katarakt samt mentalt testade och utställda. Jag följer givetvis även Kennelklubbens grundregler för uppfödare. 

Jag håller kontakten med valpköparna även efter det att valparna har lämnat oss, för jag vill se hur de utvecklas och hur det fungerar i deras nya hem. Jag ger självklart råd och stöd om det skulle bli några problem. Telefonen är ju det snabbaste sättet att nå oss, eller via e-post.  Men alla valpköpare är givetvis välkomna att hälsa på hemma hos oss.

Jag använder Kennelklubbens köpeavtal. Alla valpköpare får en pärm, innehållande information om att ha hund (Leonberger) med tips och råd. Alla valpar som kommer från mig är självklart veterinärbesiktigade, avmaskade, vaccinerade, ID-märkta och registrerade.